logo

Over mij

Welkom op de website van Jaap Menses Fotografie

Pensionado en bevlogen amateur fotograaf

Wie is Jaap?

Jaap is een pensionado die geniet van zijn hobby, de fotografie.

Als inwoner van het mooie Drentse dorp Annen ben ik dus een Anneroel (Anner Uil), dit verklaart de naam van de website en waarom hier en daar in plaats van een zelfportret een uil zichtbaar is ;-)

Fotograferen doe ik al vanaf mijn jeugd, van een simpel Agfa toestelletje naar analoge spiegelreflex en ontwikkelen en afdrukken in mijn eigen donkere kamer.
Nu inmiddels vele jaren later in het digitale tijdperk heb ik na mijn pensionering mijn oude hobby nieuw leven ingeblazen, de apparatuur is nu digitaal en van een hoge kwaliteit.
Ik werk met een Canon EOS 5D MKII en een Canon EOS 7D.
De objectieven waarmee ik werk zijn: Canon 24-105 F4.0 L, Canon 70-200 F2.8 L, Sigma 150-500 F5.6, Sigma 50mm F1.4, Tokina 11-16 F2.8, en voor de leuke dingen een Samyang Fisheye.
Flitser Canon Speedlite 580 EXII

Wat betreft onderwerpen ben ik een veelzijdig fotograaf, mijn belangstelling is erg breed, vaak neem ik de camera mee op een lekkere wandeling in de natuur, maar een stad of een markt leveren ook erg leuke foto momenten op.

Doet zich ergens de kans voor om een leuk portretje te maken dan maak ik daar graag gebruik van.

Ik heb veel voldoening in het overdragen van kennis, mensen die zich niet willen beperken tot kiekjes met hun telefoon, maar met een echte camera mooie foto's willen maken kunnen altijd bij me terecht.

Kijk even op de pagina "Cursus aanbod"

 

Koffie niveau66%

Op deze website krijg je een indruk van mijn werk

De foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd, gebruik zonder de toestemming van de fotograaf is niet toegestaan.

Het is mogelijk een foto die je mooi vindt te kopen als print in ieder gewenst formaat,wel of niet ingelijst met passe-partout, of digitaal in hoge resolutie.

Informeer via het contact formulier.